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Cookies made with sourdough excess.

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Cookies made with sourdough excess.
Porzioni
Ingredienti
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Ingredienti
Istruzioni
  1. Beat sugars with egg and dissolve sourdough in it then add flour, butter, baking soda and salt.
  2. Mix well and when you have a smooth dough add almonds, chocolate chips and corn flakes.
  3. Knead untill incorporated.
  4. Form golf-ball sized cookies, put them on a baking tray and flatten them a little.
  5. Put in the fridge for 1 hour then in pre-heated oven at 360 F° for about 15-20 minutes (original recipe says 10-15 but for the size I said some minutes more are requested).

Vellutata di lattuga.

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Vellutata di lattuga.
Istruzioni
  1. Tagliate a rondelle sottili il porro, lasciatelo passire nell'olio o burro qualche minuto, aggiungere la lattuga spezzettata grossolanamente, cuocete 5 minuti poi aggiungete il brodo o l'acqua.
  2. Lasciate cuocere a fuoco basso per una ventina di minuti, facendo attenzione che non evapori troppo liquido.
  3. Frullate col minipimer, aggiustate di sale e pepe (peperoncino se piace) e servite con una quenelle di yogurt greco o formaggio cremoso e erba cipollina tritata.

Lettuce soup.

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Lettuce soup.
Istruzioni
  1. Slice leek in thin slices and sautee it with oil or butter for few minutes then add chopped lettuce, cook 5 more minutes then add water or broth.
  2. Cook for about 20 minutes, pay attention not to let evaporate too much liquid, add some if needed.
  3. Blend soup with a minipimer, add salt and pepper to taste (or chili if you like), serve it with a yogurt or cream cheese quenelle and chopped chives.

Pumpkin and apple spiced chutney.

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Pumpkin and apple spiced chutney.
Porzioni
6 jars about 150 gr each
Porzioni
6 jars about 150 gr each
Istruzioni
  1. In a mortar crush ginger, carlic, cardamom seeds, cinnamon, chili flakes, cumin seeds. Sautee sliced onion in rapeseed oil then add paste and stirfry in a big pan for a couple of minutes.
  2. Add pumpkin, chopped the size of sugar cubes then apples, chopped a little bit smaller. Add also sugar and turmeric and let simmer untill the pumpkin is tender, the apple almost undone and the juice quite syrupy.
  3. Add vinegar and cokk for 4-5 mure minutes then pour hot chutney in sterilized jars. Put lids on, don't close too tight and put them in a pan filled with cold water. Bring water to boil and let it boil untill the lids are vacuum sealed.
Recipe Notes

You can eat it straight away or store in a cupboard for 6/8 months.

Chutney speziato di zucca e mele renette.

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Chutney speziato di zucca e mele renette.
Porzioni
6 vasetti da 150 gr
Porzioni
6 vasetti da 150 gr
Istruzioni
  1. Con un pestello riducete in pasta lo zenzero con l'aglio, il cumino, la cannella, il peperoncino, i semi di cardamomo tolti dai baccelli. Tagliate la cipolla e saltatela in una padella capiente assieme alla pasta di spezie per qualche minuto.
  2. Aggiungete nella padella la zucca tagliata a cubetti grandi come zollette di zucchero e le mele fatte a cubetti più piccoli assieme allo zucchero e alla curcuma, lasciate cuocere fino a che le mele si disfano e la zucca risulta morbida.
  3. Aggiungete l'aceto e cuocete altri dieci minuti. Invasate il chutney bollente nei vasetti sterilizzati, chiudeteli e metteteli in una pentola piena di acqua fredda. Portate a bollore e fate bollire assicurandovi siano sempre coperti dall'acqua fino a che non si è creato il sottovuoto.
Recipe Notes

Si può mangiare subito o può essere lasciato in dispensa, al buio, fino a sei/ otto mesi.

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